Altın dedektörleri, icat edildikleri kısa sürede o kadar çok kullanım alanına sahiptir ki, özellikle hazine avı endüstrisinde popüler hale gelmiştir. Bu sistemler, her biri kendine has özelliklere sahip olan eyer veya izleyici yarıçap sistemi, nokta nokta sistemi, video sistemi ve frekans sistemi gibi farklı tiplere sahiptir.
Altın dedektörü, adından da anlaşılacağı gibi, dünyanın çeşitli derinliklerinde bulunan değerli metal altını tespit edebilen bir cihazdır. Bu cihaz yaklaşık 50 yıldır icat edilmiştir ve hala en yaygın kullanılan cihazlardan biridir. Bu sistemler, metal dedektörlerin aksine metalleri ayırma özelliğine sahip olan ve özel olarak altın için yapılmış metal dedektörlerinin alt dallarından biridir.
Metal dedektörü, hazine bulucu ve altın dedektörü arasındaki fark
İlk bakışta, üç sistemin de benzer olduğunu varsayabiliriz ve performanslarının oldukça benzer ve yalnızca nominal olarak farklı olduğunu hissedebiliriz. Ama özünde hazine avcısı, metalleri tespit etmenin yanı sıra altın cinsinden değerini belirleyebilen bir cihazdır. Metal dedektörleri, yalnızca farklı metal türlerini algılayabilen ancak iki metal arasında ayrım yapma gücüne sahip olmayan araçlardır, örneğin demir ve bakırın varlığı için operatörü aynı şekilde bilgilendirir. Ancak altın dedektörü, önceki iki sistemin bir kombinasyonu olarak düşünülebilir, böylece metalleri tespit etmenin yanı sıra malzemesini size raporlayabilir ve değerlendirebilir.
Altın dedektör çeşitleri
Genel olarak altın dedektörleri ve metal dedektörleri, ihtiyaç ve verimliliklerine göre birkaç farklı modelde sınıflandırılır. Günümüzde herkese ulaşan en yaygın cihaz, prensipte var olmayan uydu sistemleridir, çünkü hiçbir cihaz yeryüzünün derinliklerindeki bir elementi uydu olarak tespit edemeyecektir ve bu isimler ve başlıklar olabilmektedir. Yalnızca reklam hileleri düşünülebilir. Ancak altın dedektörleri ve metal dedektörleri, her biri kendi özelliklerine sahip olan dişi yarıçap ve dişi nokta olarak ayrılabilir.
Kadının yarıçapı
Dedektör olarak da bilinen bu cihaz, metal dedektörleri arasında düşük bir itibara sahiptir çünkü sizin için sadece altın aralığını belirler ve bu cihazın hata oranı o kadar yüksektir ki bazı durumlarda bile % 50'ye ulaşır. Prensip olarak, kadınların yarıçapları size yalnızca altın elementin olası aralığını gösterir, bu doğru veya yanlış olabilir.
Kadınların yarıçapları genellikle iyon ve frekansa bölünmüştür. Hata oranı çok yüksek olan bu cihazların iyonik tipinde cihaz altın iyonlarına çekilmektedir. Bu tür dişi yarıçapın yüksek hatası, toprağın iyonlarla kirlenmesinden kaynaklanır ve bu da operatörün kafasını karıştırır. Ancak dişi yarıçap, iyonik tipine göre çok daha gelişmiş ve doğru bir frekanstır çünkü bu cihaz, sistemine bilgi vererek, verilen frekansa göre altın metale doğru hareket edecek şekilde ayarlanabilir.
Kadın noktası
Bu cihaz, altın elementin bir noktadaki tam yerini ve dedektörlerden çok daha düşük bir hata yüzdesi ile gösterebilen başka bir altın bulucu türüdür. Kadın noktası, elementin tam yerini size bildirmenin yanı sıra yerdeki derinliğini de belirler. Bu cihaz insanlar arasında daha popüler.
Frekans vurmalı altın dedektörleri
BFO olarak da bilinen bu tip altın dedektörü, hazine avı ve metal algılama endüstrisinde kullanılan en eski ve en basit teknolojidir ve iki radyo dalgası osilatörü kullanır. İlk osilatöre bulucu ve ikinci osilatöre taban adı verilir ve bu iki osilatörün çıkışı ve çıkışı bir sinyal üretir ve size metalin yerini gösterir.
Cihaz, osilatörün salınan bobininin manyetik alanına bir metal girdiğinde frekansı değişecek ve operatörün fark etmesi için bir ses çıkaracak şekilde çalışır. Bu sistem endüstriyel fabrikalarda uzun süredir kullanılmamakta ve kullanım kolaylığı, düşük fiyat ve bulunabilirlik gibi avantajları hala insanların kullanmak istemesine neden olmaktadır.
İndüksiyon Altın Dedektörleri (IB)
Bu cihaz aynı zamanda verici ve alıcı olarak görev yapan iki bobinden oluşur. İlk bobin manyetik dalgalar gönderir ve ikinci bobin dalgaları alır. Bu sistem BFO sistemlerinden daha doğrudur.
Yüksek frekanslı ve düşük frekanslı sistemler arasındaki fark
Düşük frekanslı sistemler, taş, ahşap ve harç gibi nesnelerin içinden daha kolay geçebilir, bu da hata oranlarını minimuma indirir, ancak yüksek frekanslı sistemler, Zemini kaplayarak kalitelerini düşürebilir ve hata oranını artırabilirler ve daha derin derinliklerde genellikle sert nesneleri hedef metal olarak görürler ve operatöre yanlış adres verirler.
Video altın dedektörü
Bu sistemler ayrıca metalin menzilini, yerini, derinliğini ve türünü tespit etmenin yanı sıra operatöre metalin tahmini bir şeklini gösterebilecek daha gelişmiş bulucu modelleridir. Elbette hiçbir cihaz size bu işlemi doğru ve kusursuz bir fotoğraf ile ve doğru ölçeklerde veremez ve bu sistemler tarafından gönderilen görüntüler yaklaşık olarak güvenilecek şekildedir.
Altın dedektörünün en önemli özellikleri
Bu sistem en az 4 metre derinliğe kadar nüfuz etmelidir
Frekansı ayarlama yeteneğine sahip olmalı
Altın dedektörü temelde bir tür metal dedektörüdür, bu nedenle metalleri ayırabilmelidir
Sen